Treceți la conținutul principal

Se deschide poarta locurilor de munca in Canada


Guvernul canadian a anuntat ca vor fi simplificate procedurile de admitere a fortei de munca din strainatate in special pentru meserii traditionale din sectorul constructiilor. 
Ministrul pentru Cetatenie si Imigratie din Canada, Jason Kenney, a anuntat recent ca din data de 2 ianuarie Canada va permite accesul pe piata muncii pentru 3000 de muncitori straini.
Motivul este ca in mai multe regiuni din Canada sunt locuri de munca si este mare nevoie de electricieni, sudori si alti meseriasi in domeniul constructiilor.
Oficialul canadian a anuntat modificari importante privind accesul pe piata muncii in Canada. Jason Kenney a recunoscut intr-o conferinta de presa ca "o indelungata perioada de timp sistemul de imigratie canadian nu a fost deschis muncitorilor din aceste domenii in care este cerere mare de profesionisti. Aceste schimbari trebuiau facute mai demult, iar acum ne vor ajuta sa ne indreptam catre un sistem de imigrare rapid si flexibil care functioneaza pentru economie in Canada".
Din 2 ianuarie 2013, guvernul canadian le va oferi posibilitatea de a munci celor care detin o oferta de munca in Canada, care cunosc limbi straine, care au experienta de minim doi ani in domeniu si care au "abilitatile si experienta prevazute in Clasificarea Nationala a Meseriilor".
Guvernul canadian prevede ca pana in 2020 economia va avea nevoie de 320 de mii de muncitori si Canada nu poate acoperi decat pe jumatate aceasta cerere.
sursa: romanul.eu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…