Treceți la conținutul principal

PANA PE 30 DECEMBRIE TE POTI INSCRIE PE LISTELE VOTANTILOR IN SPANIA

Cetățenii Uniunii Europene

Dreptul de vot al cetăţenilor  uniunii europene în cadrul alegerilor municipale

Dacă faci parte dintr-un  stat membru al Uniunii Europene, vei avea posibilitatea de a-ţi exercita dreptul de vot la alegerile municipale din data de 24 mai 2015. Pentru ca acest lucru să fie posibil, va trebui să te înscrii pe listele electorale.

Angajamentul nostru

Din nou, mii de cetăţeni ce fac parte din alte state îşi vor putea exercita dreptul de vot, acest lucru fiind posibil în anul 2011 datorită guvernului socialist, ca urmare a  implicării noastre în participarea la vot şi în procesul de integrare.

Fă ca votul tău să fie auzit, înscrie-te pentru a vota

Spania este şi ţara ta, vocea ta trebuie să fie auzită. Dreapta a ameninţat şi a eliminat multe din drepturile pe care le-ai obţinut în ultimii ani, retragerea cardului sanitar persoanelor care nu cotizează la asigurările sociale este unul din exemplele cele mai grave. Astăzi nu putem spune că toţi avem aceleaşi drepturi şi obligaţii. De aceea vrem ca vocea ta să fie auzită, de aceea vrem să te înscrii pe listele electorale.

Cerinţe

Cetăţenii Uniunii Europene: să fii major, să fii luat în evidenţa populaţiei la nivel municipal şi să-ţi fi exprimat în mod oficial dorinţa de a-ţi exercita dreptul de vot (la primărie sau direct la Biroul Electoral).

Dacă vrei sa votezi, trebuie să fii înscris pe listele electorale

Dacă te-ai înscris deja pe listele electorale în cadrul alegerilor desfăşurate anterior, nu este necesar să te înscrii din nou pentru a-ţi putea exercita dreptul de vot.

Cum trebuie să te înscrii?

Dacă ai primit o scrisoare de la Biroul Electoral (INE), trebuie să o completezi şi să o trimiţi prin poşta normală. Poţi de asemenea să foloseşti datele din scrisoare pentru a te înscrie pe internet accesând pagina web a INE: https://sede.ine.gob.es
Dacă nu ai primit scrisoarea şi îndeplineşti cerinţele, mergi la primăria de care aparţii.
Intră pe pagina Web: http://inscribeteparavotar.es
Sau sună la Biroul Electoral 901 101 900

Nu uita de termenul limită:

Înscrierile în registrele municipale de evidenţă a populaţiei şi declaraţiile oficiale nu trebuie să depăşească data de 30 decembrie 2014. ÎNSCRIE-TE PENTRU A PUTEA VOTA.

Pentru drepturile tale, pentru ca vocea ta să fie auzită.  

 SURSA: http://www.inscribeteparavotar.es/cet_enii_uniunii_europene 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…

10 motive sa nu te faci autonom in Spania

Cum vad ca multa lume caută informații despre cum sa fii autonom in Spania, am sa va dau 10 motive importante împotriva acestei alegeri, si ca sa știți ca sa fii AUTONOM este un coșmar zilnic, daca nu facturezi mult in fiecare luna, măcar 1400 euro pe luna. La sfârșit o sa va explic de ce am menționat suma aceasta.
10 motive sa nu te faci AUTONOM in Spania
Ca sa nu plătești 250€ pe luna minim, ceea ce reprezintă valoarea plătita ca autonom la Seguridad Social. Daca ești autonom, sub 30 de ani, plătești doar 180 de euro pe luna, daca soliciți acest lucru. 2º. Pentru ca  sa nu iți ia 15%  din beneficii drept IRPF. Daca ești autonom, cu vârsta sub 30 de ani, poți sa soliciți plata a 7% , primii 3 ani. 3º. Pentru a nu plăti intre 40 si 100 pe luna unei firme de consultanta care sa se ocupe de toata birocrația. Daca încerci sa te descurci tu singur, probabil o sa greșești pe undeva si o sa plătești pana la urma vreo amenda. 4º. Pentru ca , deși vei angaja o firma de consultanta, tot va treb…