Alexandru Iacob este câştigătorul celui de-al doilea sezon al show-ului gastronomic difuzat de Antena 1. De-a lungul competiţiei, Alexandru Iacob s-a remarcat prin platingurile speciale, apropiate de natură, pe care le-a făcut, dar şi prin gustul deosebit pe care îl dădea mâncării. A fost lăudat de mulţi invitaţi cărora le-a trezit emoţii cu preparatele sale, printre care Andreea Marin şi Răzvan Simion.
“Top Chef a însemnat pentru mine răsplata celor 11 ani dedicaţi doar bucătăriei. La început am fost timid, emoţionat, dar cu cât am evoluat în concurs, din fericire am ajuns până în finală, mi-am făcut prieteni foarte buni. Echipa “Top Chef” mi-a intrat la suflet pentru că au fost primii oameni pe care i-am cunoscut când am venit în Bucureşti. Drept pentru care, mutarea de la Iaşi nu a fost atât de grea. De-a lungul concursului, probele gândite de cei trei juraţi ne-au dat mari bătăi de cap, mai ales că niciodată nu ştiam dinainte ce urma să pregătim.” a declarat Alexandru.
Câştigătorul ştie deja şi ce va face cu premiul câştigat: “Trofeul “Top Chef” îl voi pune la loc de cinste la mine în camera, iar banii îi voi strange pentru că vreau să-mi deschid un restaurant cu un specific inedit, ar fi al doilea din lume şi bineînţeles îi voi da banii promişi lui Istvan, ca să urmeze cursurile pe care şi le doreşte, cărţile deja i le-am dat.” (sursa: antena1.ro)
Despre el a scris si un ziar spaniol, ca fiind ambasadorul Donostiei in Romania si in lume.
Su nombre es Alexandru Iacob, es rumano, tiene 20 años y su pasión por la gastronomía le trajo a San Sebastián. «Quería aprender técnicas modernas de cocina y, al buscar las diferentes posibilidades, descubrí el Baque Culinary Center aún antes de que abriera sus puertas. Concretamente, vi un anuncio en un periódico inglés», explica.
Y dicho y hecho. Álex, como le llaman sus compañeros de la escuela de cocina, hizo las maletas y a primeros del año pasado se plantó en la capital guipuzcoana con su matrícula para hacer el curso de 'Técnicas Culinarias de Vanguardia'. «Lo que estudié me ayudó mucho porque en Top Chef he dominado trucos que mis compañeros desconocían y que me facilitaron mejores resultados en menos tiempo», señala este joven, quien reconoce que la cocina rumana no tiene nada que ver con la que se hace en España, Euskadi o Francia.
Sea como fuere, sorprendió al jurado, llegó a la final con nota y se llevó los 30.000 euros del premio. Eso sí, asegura que no se le ha podido subir la fama a la cabeza. Tan diferente es el concepto de la cocina en Rumanía que ganar el concurso allí no tiene la misma repercusión que pudiera tenerla aquí, «así que el siguiente paso sería hacerme famoso fuera de mi país, quizás en Donostia». (sursa: Aici gasiti articolul complet.
Comentarii
Trimiteți un comentariu