Treceți la conținutul principal

Din San Sebastian - Top CHEF in programul de gatit din Romania

Alexandru Iacob este câştigătorul celui de-al doilea sezon al show-ului gastronomic difuzat de Antena 1. De-a lungul competiţiei, Alexandru Iacob s-a remarcat prin platingurile speciale, apropiate de natură, pe care le-a făcut, dar şi prin gustul deosebit pe care îl dădea mâncării. A fost lăudat de mulţi invitaţi cărora le-a trezit emoţii cu preparatele sale, printre care Andreea Marin şi Răzvan Simion. 
“Top Chef a însemnat pentru mine răsplata celor 11 ani dedicaţi doar bucătăriei. La început am fost timid, emoţionat, dar cu cât am evoluat în concurs, din fericire am ajuns până în finală, mi-am făcut prieteni foarte buni. Echipa “Top Chef” mi-a intrat la suflet pentru că au fost primii oameni pe care i-am cunoscut când am venit în Bucureşti. Drept pentru care, mutarea de la Iaşi nu a fost atât de grea. De-a lungul concursului, probele gândite de cei trei juraţi ne-au dat mari bătăi de cap, mai ales că niciodată nu ştiam dinainte ce urma să pregătim.” a declarat Alexandru.
Câştigătorul ştie deja şi ce va face cu premiul câştigat: Trofeul “Top Chef” îl voi pune la loc de cinste la mine în camera, iar banii îi voi strange pentru că vreau să-mi deschid un restaurant cu un specific inedit, ar fi al doilea din lume şi bineînţeles îi voi da banii promişi lui Istvan, ca să urmeze cursurile pe care şi le doreşte, cărţile deja i le-am dat.” (sursa: antena1.ro)
Despre el a scris si un ziar spaniol, ca fiind ambasadorul Donostiei in Romania si in lume.

Su nombre es Alexandru Iacob, es rumano, tiene 20 años y su pasión por la gastronomía le trajo a San Sebastián. «Quería aprender técnicas modernas de cocina y, al buscar las diferentes posibilidades, descubrí el Baque Culinary Center aún antes de que abriera sus puertas. Concretamente, vi un anuncio en un periódico inglés», explica.
Y dicho y hecho. Álex, como le llaman sus compañeros de la escuela de cocina, hizo las maletas y a primeros del año pasado se plantó en la capital guipuzcoana con su matrícula para hacer el curso de 'Técnicas Culinarias de Vanguardia'. «Lo que estudié me ayudó mucho porque en Top Chef he dominado trucos que mis compañeros desconocían y que me facilitaron mejores resultados en menos tiempo», señala este joven, quien reconoce que la cocina rumana no tiene nada que ver con la que se hace en España, Euskadi o Francia.
Sea como fuere, sorprendió al jurado, llegó a la final con nota y se llevó los 30.000 euros del premio. Eso sí, asegura que no se le ha podido subir la fama a la cabeza. Tan diferente es el concepto de la cocina en Rumanía que ganar el concurso allí no tiene la misma repercusión que pudiera tenerla aquí, «así que el siguiente paso sería hacerme famoso fuera de mi país, quizás en Donostia». (sursa: Aici gasiti articolul complet.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…

10 motive sa nu te faci autonom in Spania

Cum vad ca multa lume caută informații despre cum sa fii autonom in Spania, am sa va dau 10 motive importante împotriva acestei alegeri, si ca sa știți ca sa fii AUTONOM este un coșmar zilnic, daca nu facturezi mult in fiecare luna, măcar 1400 euro pe luna. La sfârșit o sa va explic de ce am menționat suma aceasta.
10 motive sa nu te faci AUTONOM in Spania
Ca sa nu plătești 250€ pe luna minim, ceea ce reprezintă valoarea plătita ca autonom la Seguridad Social. Daca ești autonom, sub 30 de ani, plătești doar 180 de euro pe luna, daca soliciți acest lucru. 2º. Pentru ca  sa nu iți ia 15%  din beneficii drept IRPF. Daca ești autonom, cu vârsta sub 30 de ani, poți sa soliciți plata a 7% , primii 3 ani. 3º. Pentru a nu plăti intre 40 si 100 pe luna unei firme de consultanta care sa se ocupe de toata birocrația. Daca încerci sa te descurci tu singur, probabil o sa greșești pe undeva si o sa plătești pana la urma vreo amenda. 4º. Pentru ca , deși vei angaja o firma de consultanta, tot va treb…