Treceți la conținutul principal

Fin de la moratoria para trabajadores rumanos

El 31 de diciembre de 2013 finaliza la moratoria que limita el derecho de trabajo por cuenta ajena a los ciudadanos rumanos.

¿Realmente ha sido una medida efectiva? ¿Qué consecuencias positivas ha traído esta limitación para el mercado de trabajo español?
Desde nuestro punto de vista, la incorporación de esta limitación a los rumanos para poder ejercer actividad por cuenta ajena no ha beneficiado a nuestro mercado de trabajo ni a nuestra economía.
Al contrario, somos de los que pensamos que lo único que ha ocasionado es la limitación al crecimiento de muchas empresas y empleadores españoles que tradicionalmente ha venido necesitando esta mano de obra y que se han visto impedidos seriamente ante tal imposibilidad.
Sectores como el agrario han tenido que realizar farragosos trámites para poder cubrir puestos de trabajo que, aún en crisis, les resultaba realmente suplir con mano de obra nacional.
Por otro lado, la limitación del derecho a trabajar, marcado por el hecho de estar dado de alta en la Seguridad Social o como demandante de empleo el 22 de julio de 2011, ha ocasionado muchísimos casos de inseguridad jurídica y de absoluta injusticia para muchos rumanos que, después de llevar años viviendo y trabajando en España, se les limitó el derecho por no estar en esas situaciones en esa fecha concreta.

Comentarii

  1. Chiar se termina moratoriul sau s-a prelungit ?pe tarjeta mea de demanda .scoasa pe 5 noiembrie,scrie CADUCIDAD AUTORIZACION ADMINISTRATIVA:30.04.2014.astept o replica pe tema asta de la cineva care stie .eu am cautat peste tot inclusiv pe pagina DGP si nu apare NIMIC.multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Finalizarea moratoriei pentru romani afecteaza doar pe cei care vin de pe 31 dec 2013 in Spania. Dvs., daca aveti servici, sau vreuna dintre prestatiile somaj sau ajutor sau sunteti autonom nu aveti treaba cu asta. Mai multe informatii http://www.seap.minhap.gob.es/es/servicios/extranjeria.html

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…