Treceți la conținutul principal

ACTE NECESARE PENTRU TRANSCRIEREA CERTIFICATELOR DE NAŞTERE, CĂSĂTORIE, DECESE OBTINUTE DIN STRĂINĂTATE


1.  Actul de identitate al solicitantului.
2.   Certificatele în original.
3.   Traducerea autorizată în limba română a certificatelor.
4.   Copii xerox de pe certificatele originale a căror transcriere se solicită.
5.   Copii xerox de pe certificatele de stare civilă(ale părinţilor- in cazul transcrierii certificatelor de naştere ale copiilor, ale soţilor- in cazul transcrierii certificatului de căsătorie).
6.   Cererea de transcriere , care se adresează Primăriei localităţii în raza căreia îşi are domiciliul solicitantul.
7.   Declaraţie cu privire la domiciliul copilului in ţară, în cazul în care părinţii au domicilii diferite.
8.   Declaraţie că actul nu a mai fost înscris/transcris.
9.     Taxă extrajudiciară de timbru 2 lei achitată la casieria Primăriei Dej
10.     Taxă specială transcriere certificat în valoare de 50 lei, achitată la casieria Primăriei Dej.
NOTĂ :
Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate pot cere transcrierea certificatelor de stare civilă şi pe bază de procură eliberată de Oficiul Consular Român din statul de reşedinţă care este valabilă pe teritoriul României sau cu procură eliberată de către un notar public din ţara respectivă pe care să fie aplicată APOSTILLA CONVENŢIEI de la HAGA şi să fie menţionat pentru transcrierea actelor în România şi ridicarea certificatului în urma aprobării transcrierii.
In cazul transcrierii certificatelor de căsătorie din străinătate unde nu este menţionat numele după oficierea căsătoriei , soţii trebuie să dea declaraţie pe propria răspundere autentificată de notar sau de consulat în care să fie specificat numele de familie al soţilor.

9

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…