Treceți la conținutul principal

Reinnoieste-ti rezidenta in Spania pe internet
Ministerul de Finantelor si Administratiilor Publice, in colaborare cu Ministerul Muncii si Asigurarilor Sociale din Spania , a anuntat ca a fost marit numarul solicitarilor de reinnoire a autorizatiei pentru straini, care se pot prezenta prin internet.
Este vorba de procedurile care se derulau deja prin asa zisa Sede Electronica a Secretariatului de Stat pentru Administratii Publice.
Noutatea consta in faptul ca se mareste numarul situatiilor acceptate in care reinnoirile autorizatiilor se pot face direct prin pagina web a ministerului administratiilor publice (https://sede.mpt.gob.es).
Situatiile care completeaza oferta actuala de proceduri care pot initia pe internet (solicitud de renovaciones o autorizaciones de residencia y trabajo) sunt urmatoarele:
- Solicitud de Autorizacion de Residencia de Larga Duracion por supuesto general de 5 anos de residencia continuada en Espana.
- Renovaciones de autorizacion de residencia temporal y trabajo por cuenta ajena.
- Renovaciones de autorizacion de residencia temporal y trabajo por cuenta propia.
- Renovaciones de autorizacion de residencia no lucrativa.
- Renovaciones de autorizacion de residencia por reagrupacion familiar.
- Renovaciones de autorizacion de residencia y trabajo como trabajador altamente cualificado (Tarjeta azul).
- Renovaciones de autorizacion de residencia y trabajo para investigadores.
- Renovaciones de autorizacion de residencia con exceptuacion a la autorizacion de trabajo.
- Modificacion de autorizacion de residencia por circunstancias excepcionales por razones de arraigo laboral, social con habilitacion para trabajar, y familiar, o cualquier otro caso en el que el titular haya obtenido autorizacion para trabajar, a autorizacion de residencia y trabajo por cuenta ajena o por cuenta propia. 

fuente romanul.eu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum se obtine modelul nou de certificat de nastere/casatorie?

In ultimul timp ma tot intreaba cititorii blogului de cum se poate obtine modelul nou de certificat de nastere si/sau casatorie din Romania.
Sunt 3 variante:
1. Sa mergi PERSONAL la starea civila unde te-ai nascut sau te-ai casatorit.
2. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un consulat al Romaniei in Spania prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau.
3. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un Notariat spaniol, pe care pui apostila de la Haga la Colegio de los notarios al Provinciei unde ai facut imputernicirea, apoi trebuie tradusa de un traducator autorizat al Ministerului de Justitie din Romania si legalizata de un notar din Romania, prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau.

Cum se intampla in multe cazuri, nu ai cui sa ii trimiti imputernicirea pentru ca nu ai nici un familiar in tara, in localitatea in care te.ai nascut (ca poate esti dintr-un sat uitat de lume) si nu stii ce sa fa…