Treceți la conținutul principal

Se cere declararea proprietatilor din Romania pentru romanii din Spania!


Romanii din Spania, obligati sa-si declare proprietatile din Romania


Toti cetatenii rezidenti in Spania sunt obligati sa declare pana in 30 aprilie daca au bunuri sau valori in strainatate. Noua lege impotriva fraudei fiscale vizeaza proprietatile din strainatate si conturile bancare pe care le detin atat spaniolii cat si strainii rezidenti in Spania.
Legea a intrat in vigoare la 1 aprilie si prevede declararea catre Fisc (Agencia Tributaria) a tuturor bunurilor, valorilor, proprietatilor imobile sau politelor de asigurare care depasesc valoarea de 50.000 de euro.
Declaratia se poate face prin internet prin completarea unui formular si nu presupune plata unor impozite suplimentare, dar nerespectarea legii privind declararea bunurilor implica amenzi de de la 1500 de euro in sus, care se vor aplica dupa 30 aprilie indiferent daca persoana in cauza decide sa declare in mod voluntar.
Masura vizeaza atat persoanele fizice, cat si firmele, care trebuie sa declare bunurile a caror valoare depaseste 50 de mii de euro. Potrivit autoritatilor, fiscul din Spania va schimba informatii cu organizatii similare din alte tari, pentru a verifica autenticitatea declaratiilor, care vor trebui repetate anual, daca valoarea bunurilor din strainatate a crescut cu cel putin 20 de mii de euro.
Expertii din Spania sunt de parere ca modelul de formular pus deja la dispozitie de Agentia Fiscala este greu de completat si ca, in special, strainii cu rezidenta in Spania vor avea nevoie de ajutorul unui contabil ca sa indeplineasca cerintele stabilite de lege.
Modificarea legii anti-frauda a fost aprobata in luna octombrie a anului trecut si urmareste reglementarea impozitelor pentru averile importante si conturile deschise in strainatate de cei care evita impozitarea pe venituri in tara de rezidenta.
sursa: romanul.eu, tve

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum se obtine modelul nou de certificat de nastere/casatorie?

In ultimul timp ma tot intreaba cititorii blogului de cum se poate obtine modelul nou de certificat de nastere si/sau casatorie din Romania.
Sunt 3 variante:
1. Sa mergi PERSONAL la starea civila unde te-ai nascut sau te-ai casatorit.
2. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un consulat al Romaniei in Spania prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau.
3. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un Notariat spaniol, pe care pui apostila de la Haga la Colegio de los notarios al Provinciei unde ai facut imputernicirea, apoi trebuie tradusa de un traducator autorizat al Ministerului de Justitie din Romania si legalizata de un notar din Romania, prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau.

Cum se intampla in multe cazuri, nu ai cui sa ii trimiti imputernicirea pentru ca nu ai nici un familiar in tara, in localitatea in care te.ai nascut (ca poate esti dintr-un sat uitat de lume) si nu stii ce sa fa…