Treceți la conținutul principal

Se cere declararea proprietatilor din Romania pentru romanii din Spania!


Romanii din Spania, obligati sa-si declare proprietatile din Romania


Toti cetatenii rezidenti in Spania sunt obligati sa declare pana in 30 aprilie daca au bunuri sau valori in strainatate. Noua lege impotriva fraudei fiscale vizeaza proprietatile din strainatate si conturile bancare pe care le detin atat spaniolii cat si strainii rezidenti in Spania.
Legea a intrat in vigoare la 1 aprilie si prevede declararea catre Fisc (Agencia Tributaria) a tuturor bunurilor, valorilor, proprietatilor imobile sau politelor de asigurare care depasesc valoarea de 50.000 de euro.
Declaratia se poate face prin internet prin completarea unui formular si nu presupune plata unor impozite suplimentare, dar nerespectarea legii privind declararea bunurilor implica amenzi de de la 1500 de euro in sus, care se vor aplica dupa 30 aprilie indiferent daca persoana in cauza decide sa declare in mod voluntar.
Masura vizeaza atat persoanele fizice, cat si firmele, care trebuie sa declare bunurile a caror valoare depaseste 50 de mii de euro. Potrivit autoritatilor, fiscul din Spania va schimba informatii cu organizatii similare din alte tari, pentru a verifica autenticitatea declaratiilor, care vor trebui repetate anual, daca valoarea bunurilor din strainatate a crescut cu cel putin 20 de mii de euro.
Expertii din Spania sunt de parere ca modelul de formular pus deja la dispozitie de Agentia Fiscala este greu de completat si ca, in special, strainii cu rezidenta in Spania vor avea nevoie de ajutorul unui contabil ca sa indeplineasca cerintele stabilite de lege.
Modificarea legii anti-frauda a fost aprobata in luna octombrie a anului trecut si urmareste reglementarea impozitelor pentru averile importante si conturile deschise in strainatate de cei care evita impozitarea pe venituri in tara de rezidenta.
sursa: romanul.eu, tve

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…

10 motive sa nu te faci autonom in Spania

Cum vad ca multa lume caută informații despre cum sa fii autonom in Spania, am sa va dau 10 motive importante împotriva acestei alegeri, si ca sa știți ca sa fii AUTONOM este un coșmar zilnic, daca nu facturezi mult in fiecare luna, măcar 1400 euro pe luna. La sfârșit o sa va explic de ce am menționat suma aceasta.
10 motive sa nu te faci AUTONOM in Spania
Ca sa nu plătești 250€ pe luna minim, ceea ce reprezintă valoarea plătita ca autonom la Seguridad Social. Daca ești autonom, sub 30 de ani, plătești doar 180 de euro pe luna, daca soliciți acest lucru. 2º. Pentru ca  sa nu iți ia 15%  din beneficii drept IRPF. Daca ești autonom, cu vârsta sub 30 de ani, poți sa soliciți plata a 7% , primii 3 ani. 3º. Pentru a nu plăti intre 40 si 100 pe luna unei firme de consultanta care sa se ocupe de toata birocrația. Daca încerci sa te descurci tu singur, probabil o sa greșești pe undeva si o sa plătești pana la urma vreo amenda. 4º. Pentru ca , deși vei angaja o firma de consultanta, tot va treb…