Treceți la conținutul principal

Muerte a VODAFONE ESPAÑA


Vodafone exige a los inmigrantes fianzas de hasta 900 euros que no pide a otros clientes

Vodafone, la mayor operadora de móviles del mundo con presencia en 28 países y más de 119 millones de clientes pide a los inmigrantes entre 300 y 901 euros para evitar que éstos se pasen de la modalidad del prepago al contrato, según informa lacorrientealterna.com. El argumento, según ha podido comprobar esta página web llamando a la operadora es que "un extranjero está hoy en España y mañana en su país y puede dejar facturas sin pagar". Una ex empleada de una empresa subcontratada por la compañía ha asegurado a ELPAÍS.es que hace dos años las fianzas eran aún más altas.La Ley General de Telecomunicaciones pemite a las operadoras telefónicas exigir un depósito de garantía en determinados supuestos pero entre ellos no está la nacionalidad del usuario ni tampoco la posibilidad de que pueda convertirse en un moroso.
"Vodafone no dice abiertamente que no hace el contrato, simplemente le pide a los extranjeros una fianza que oscila entre 300 y 901 euros", explican en un distribuidor oficial de la compañía. Pero en el departamento de atención al cliente de la operadora aseguran que no se trata de un acto discriminatorio puesto que "a algunos españoles también les solicitamos fianza".
Según ha confirmado a ELPAIS.es una antigua empleada de una empresa subcontrada por la compañía para el departamento de activaciones, a los clientes chinos se les exigían las fianzas más altas, de hasta 300.000 de las antiguas pesetas (unos 1.800 euros).
A los eslavos les salía algo más barata la fianza, unas 150.000 pesetas. Según esta ex empleada estas fianzas hacían que en la práctica ningún inmigrante accediera a la modalidad del contrato. Siempre según su relato esta manera de actuar respondía a una directiva interna de la empresa que nunca constaba por escrito para los clientes. A éstos se les decía que la práctica era habitual para todo el mundo.

Olvida te de migrar a Vodafone!

fuente: elpais, propria experiencia

Comentarii

  1. M-au sunat de 3 ori cand am cerut portabilitatea la alta compañie, si cu toate acestea, nu mi-au oferit nici o scuza, daca vreau sa trec la contract, trebuia sa platesc "fianza". Dar la "tarjeta" imi faceau mare discount, ce sa zic!
    NO MÁS VODAFONE! Suntem straini, ne credeti prosti, dar sa stiti ca suntem multi!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…