Treceți la conținutul principal

Un roman a dat lovitura la loteria din Spania: castigat unul dintre marile premii de 400.000 de euro


Loteria spaniola si-a desemnat ieri castigatorii tragerii speciale de sarbatori, iar printre sutele de oameni pe care El Gordo i-a facut fericiti se numara si un roman.
Barbatul, un fost muncitor in constructii, acum somer, a castigat unul dintre marile premii de 400.000 de euro. Romanul are cu cine sa impartaseasca bucuria, pentru ca in orasul sau 130 de oameni au avut bilete cu seria castigatoare.
La Alcala de Henares, langa Madrid, petrecerea e in toi. Asta pentru ca aici au fost vandute cele mai multe bilete castigatoare - 130. Biletele imprimate cu seria norocoasa au adus fiecaruia dintre castigatori cate 400.000 de euro. Peste masura de bucurosi, cativa dintre acestia au decis sa se intoarca la magazinul de unde au cumparat biletele si sa sarbatoreasca impreuna.
Spre deosibire de alte loterii al caror mare premiu revine de cele mai multe ori unui singur castigator, "El Gordo" reuseste sa ofere sume generoase pentru mai multa lume.
Chiar daca nu au reusit sa castige marele premii puse in joc anul acesta, multi spanioli se gandesc deja la extragerea de anul viitor.
Loteria de Craciun a ajuns anul acesta la cea de-a 200-a aniversare, iar suma totala a castigurilor se ridica la 2,5 miliarde de euro.
Sursa: Pro TV

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…