Treceți la conținutul principal

Nou record la vot pentru romanii din Spania


Spania a inregistrat cea mai mare participare la alegerile parlamentare din scurta istorie a comunitatii romanesti. Pana la ora 21, cand au fost inchise urnele in toata Spania, mai putin in Las Palmas de Gran Canaria, votasera 15500 de persoane.
Cele mai multe voturi s-au strans la Zaragoza (1400), apoi la Castellon de la Plana (1270). Pe locul trei se afla orasul Coslada, cu doua sectii de votare, unde si-au exprimat optiunea 1468 de romani.
Regiunea cu cele mai multe voturi exprimate este Madrid, unde MAE a infiintat 10 sectii in care s-au inregistrat, la alegerile din 9 decembrie, un total 5800 de voturi.
In scurt timp se va inchide si sectia din Canare, unde participarea a fost sub 100 de persoane pana la ora 18.
Acum 4 ani, in 2008, in Spania au votat 6100 de romani in 20 de sectii de votare, la alegerile prezidentiale din 2009, insa, aproape 20.000 de romani au votat in primul tur si 35.000 in cel de-al doilea. 
Alegerile s-au derulat fara incidente in toate sectiile din Spania si singurele situatii iesite din comun au fost acelea in care cetatenii romani nu aveau asupra lor documentele spaniole cu care sa poata dovedi rezidenta.
Unii au fost nevoiti sa mearga acasa dupa actele de rezidenta si sa revina la sectia de votare.
sursa> romanul.eu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…