Treceți la conținutul principal

Evacuatii din Spania respira linistiti timp de 2 ani


guvern-soraya-guindos
Vor fi scosi in strada la fel ca si pana acum, numai ca de teama unui val de sinucideriexecutivul spaniol opreste temporar punerea in aplicare a ordinelor de evacuare. 
Guvernul de la Madrid paralizeaza pentru 2 ani evacuarile din locuinte in cazul familiilor cu probleme la plata creditelor. Fara sa modifice legea actuala, executivul a decis sa stopeze executarile judecatoresti in cazuri speciale.
Ordonanda a fost aprobata dupa ce doua persoane s-au sinucis, ultimele saptamani, in timp ce erau evacuate."Decretul nu schimba legea creditelor. Consta in stabilirea familiilor cu probleme cu restrictii si care pot sa ramana in locuinte pana la 2 ani. Asa ca nu se schimba procedura evacuarilor", a spus Luis de Guindos, ministrul Economiei.
Masura de stopare a executarilor silite pentru neplata creditelor ii vizeaza doar pe cei cu venituri sub 19 mii de euro pe an, familiile cu minori sub 3 ani, pe someri, pe cei care au rude in grija, cu handicap si victimele violentei domestice. Incepand din 2008, peste 370 de mii de familii au fost scoase in strada de banci. 
Asociatiile persoanelor afectate cred ca "este o masura care prelungeste agonia. Stii ca esti salvat astazi dar peste doi ani vei fi dat afara ca si pana acum".Socialistii din opozitie cred ca ordonanta de guvern nu rezolva tragedia sutelor de mii de persoane care nu-si pot plati creditele din cauza somajului.
"In opinia noastra legea creditului ipotecar trebuie schimbata pentru a rezolva aceasta problema", a declarat purtatorul de cuvant al PSOE in parlament, Soraya Rodriguez. Guvernul promite ca va crea si un fond locativ pentru cazurile sociale. Familii care raman in strada vor putea sa inchirieze locuinte confiscate de banci.
sursa:romanul.eu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…