Treceți la conținutul principal

UNUL DIN PATRU SPANIOLI NU ARE UN LOC DE MUNCĂ


ŞOMAJUL ATINGE UN RECORD ISTORIC: 25,02%.
-17.320.300 de şomeri-1.737.900 de cămine au toţi membrii familiei în şomaj-2.991.700 de angajaţi în sectorul public-970.200 de tineri sub 25 de ani în şomaj-16 provincii spaniole cu rata şomajului peste 30%
Femeile mai afectate de şomaj decât bărbaţiiPe sexe, spre deosebire de alte perioade, în acest al treilea trimestru şomajul a crescut mai mult în rândul femeilor (+75.500) şi mult mai puţin în rândul bărbaţilor (+9.500), rata şomajului la femei atingând astfel 25,41%, în vreme ce în cazul bărbaţilor aceasta a urcat la 24,68%.
După ce în trimestrul anterior, rata şomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani a înregistrat un record, în trimestrul al treilea aceasta a scăzut la 52,3%, fiind însă extrem de mare. În ciuda acestui fapt, numărul şomerilor tineri a crescut cu 12.700 de persoane ajungând la 970.200 de tineri şomeri.
Pe naţionalităţi, şomajul a crescut între spanioli cu 136.000 de persoane şi a scăzut între străini cu 51.000 de persoane. Totuşi, rata şomajului în rândul populaţiei străine este destul de mare (34,84%), fiind cu 11,5 procente mai mare decât cea a populaţiei spaniole (23,32%).
Creşte numărul muncitorilor pe cont propriuCât despre românii din Spania, situaţia lor nu este nici ea prea roză, mulţi dintre conaţionalii noştrii rămânând în ultimii ani fără loc de muncă. În ciuda acestui fapt, românii continuă să vină în Spania în căutarea unei vieţi mai bune. Unii au plecat acasă cu gândul şi cu speranţa că lucrurile s-au schimbat şi că acum vor putea să-şi făurească un viitor în propria ţară, însă la scurtă vreme, lovindu-se de realitatea cel puţin la fel de tragică din România, mulţi dintre ei au făcut cale întoarsă. Alţii nici măcar nu au îndrăznit să se gândească la o întoarcere de frica eşecului şi a pierderii puţinului care le-au mai rămas aici. Cu acest puţin unii, cei mai îndrăzneţi şi mai întreprinzători, au încercat să îşi pună pe picioare propria afacere. De altfel, potrivit Institutului Naţional de Statistică, numărul muncitorilor care au ales să lucreze pe cont propriu (autonomos) a crescut cu 65.100 de persoane. Dintre aceştia 56.500 sunt muncitori independenţi sau întreprinzători fără salariaţi. Printre aceştia se află şi mulţi români, care, rămaşi fără muncă, şi-au pus nădejdea într-o astfel de mini-afacere.
sursa: romaniaexpres

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…