Treceți la conținutul principal

Filmul premiat la Cannes - "Dupa dealuri" prezentat la Gijón


Pelicula lui Cristian Mungiu "Dupa dealuri" a fost selectionata pentru a fi prezentata la Festivalul de Film de la Gijón ce va avea loc intre 16-24 noiembrie.


In luna mai, filmul a obtinut premiul pentru scenariu si un dublu premiu de interpretare - acordat actritelor Cosmina Stratan si Cristina Flutur - la Festivalul de la Cannes.

La sfarsitul lunii august, "Dupa dealuri" a primit un nou trofeu, pentru Cel mai bun film, la Festivalul de Film de la Vukovar. Premiul include un ajutor pentru distributia filmului in Croatia, "Dupa dealuri" urmand a fi distribuit in urmatoarele luni in peste 30 de tari.

In Romania, filmul va rula in avanpremiera incepand cu 21 septembrie, la Vaslui, "Dupa dealuri" fiind inspirat de romanele nonfictionale ale Tatianei Niculescu Bran, care au ca punct de plecare fapte reale petrecute in aceasta regiune.

Filmul urmeaza sa fie prezentat si la Campina, orasul in care a fost construita manastirea ce a constituit decorul principalelor evenimente din film si locul in care a avut loc cea mai mare parte a filmarilor.

In Bucuresti, "Dupa dealuri" va fi proiectat in avanpremiera pe 25 octombrie, in inchiderea celei de-a treia editii a evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest. Pelicula este distribuita in tara de Voodoo Films.


Cel de-al treilea lungmetraj al lui Cristian Mungiu este propunerea Romaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film strain pe 2012.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…