Treceți la conținutul principal

El padre de Gabriel identifica "sin dudas" el cadáver


El padre de Gabriel, el menor de 12 años desaparecido el 24 de septiembre en el barrio madrileño de Vicálvaro, ha identificado el cadáverhallado en una laguna de esa zona como el de su hijo.
Ginel Vidrascu ha acudido al Instituto Anatómico Forense, donde ha identificado "sin dudas" el cuerpo encontrado en la laguna como el de su hijo Gabriel, según ha relatado él mismo a Efe en la puerta de su domicilio.
"La policía no me dejaba entrar, pero cuando he entrado he visto que era mi hijo", ha explicado, antes de declinar hacer más declaraciones.
Fuentes de la investigación han confirmado a Efe que Ginel Vidrascu ha reconocido el cuerpo como el de su hijo y así constará en el acta de identificación que se remitirá al juzgado, y han recordado que mañana se practicará la autopsia que determinará las causas del fallecimiento.
El cuñado de Ginel, Ion Calin, ha relatado que Ginel ha acudido junto a su hermano al Instituto Anatómico Forense, a pesar de que la Policía le había pedido que no lo hiciera, y finalmente ha convencido a los agentes para que le dejasen pasar.
"Ha dicho sin dudar: es mi hijo", ha explicado, y ha especificado que Ginel ha reconocido al menor por la cicatriz que tiene en la nariz, por el pelo y por la ropa que vestía.
La prima del menor desaparecido, Mihaela, ha detallado que el padre de Gabriel ha tenido que "tocar la cicatriz para saber que era" la de su pequeño, ya que el cuerpo estaba "muy deformado y deteriorado".
Tras reconocer el cadáver, el padre del menor desaparecido hace diez días se ha dirigido a su domicilio, donde ha llegado visiblemente afectado y le ha comunicado la noticia a la madre del menor y a otros familiares.
Un helicóptero de la Policía Nacional vislumbró este jueves por la mañana un cuerpo en una laguna situada junto a la M-40, en el mismo barrio donde vive la familia de Gabriel.
La maniobra de rescate del cuerpo, que estaba muy deteriorado, ha durado más de una hora y, una vez concluida, sobre las tres de la tarde, el cadáver ha sido trasladado al Instituto Anatómico Forense para practicarle la autopsia.
Ginel Vidrascu ha seguido las labores de rescate y, según ha relatado a sus allegados, estaba "convencido" desde el principio de que el cadáver era el de su hijo.
sursa: EFE

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…

10 motive sa nu te faci autonom in Spania

Cum vad ca multa lume caută informații despre cum sa fii autonom in Spania, am sa va dau 10 motive importante împotriva acestei alegeri, si ca sa știți ca sa fii AUTONOM este un coșmar zilnic, daca nu facturezi mult in fiecare luna, măcar 1400 euro pe luna. La sfârșit o sa va explic de ce am menționat suma aceasta.
10 motive sa nu te faci AUTONOM in Spania
Ca sa nu plătești 250€ pe luna minim, ceea ce reprezintă valoarea plătita ca autonom la Seguridad Social. Daca ești autonom, sub 30 de ani, plătești doar 180 de euro pe luna, daca soliciți acest lucru. 2º. Pentru ca  sa nu iți ia 15%  din beneficii drept IRPF. Daca ești autonom, cu vârsta sub 30 de ani, poți sa soliciți plata a 7% , primii 3 ani. 3º. Pentru a nu plăti intre 40 si 100 pe luna unei firme de consultanta care sa se ocupe de toata birocrația. Daca încerci sa te descurci tu singur, probabil o sa greșești pe undeva si o sa plătești pana la urma vreo amenda. 4º. Pentru ca , deși vei angaja o firma de consultanta, tot va treb…