Treceți la conținutul principal

10 motive sa nu te faci autonom in Spania

Cum vad ca multa lume caută informații despre cum sa fii autonom in Spania, am sa va dau 10 motive importante împotriva acestei alegeri, si ca sa știți ca sa fii AUTONOM este un coșmar zilnic, daca nu facturezi mult in fiecare luna, măcar 1400 euro pe luna. La sfârșit o sa va explic de ce am menționat suma aceasta.

10 motive sa nu te faci AUTONOM in Spania

Ca sa nu plătești 250€ pe luna minim, ceea ce reprezintă valoarea plătita ca autonom la Seguridad Social. Daca ești autonom, sub 30 de ani, plătești doar 180 de euro pe luna, daca soliciți acest lucru.
2º. Pentru ca  sa nu iți ia 15%  din beneficii drept IRPF. Daca ești autonom, cu vârsta sub 30 de ani, poți sa soliciți plata a 7% , primii 3 ani.
3º. Pentru a nu plăti intre 40 si 100 pe luna unei firme de consultanta care sa se ocupe de toata birocrația. Daca încerci sa te descurci tu singur, probabil o sa greșești pe undeva si o sa plătești pana la urma vreo amenda.
4º. Pentru ca , deși vei angaja o firma de consultanta, tot va trebui sa devii un expert in finanțe, sa controlezi tema TVA , IPRF  si toate declarațiile lor trimestriale si anuale.
5º. Pentru ca daca Afacerea ta se duce de râpa si trebuie sa închizi „prăvălia” ramai lefter si fara drept la șomaj.
6º. Pentru ca pensiile autonomilor sunt foarte mici , daca nu cotizezi mulți bani si nu ridici cantitatea pe care o plătești la Seguridad Social.
7º.  Pentru ca Statul o sa te „ardă” la impozite si multe luni vei vedea cum nu iți ajung nici banii sa plătești ipoteca.
8º. Pentru instabilitatea si stresul pe care îl vei simți când iți dai seama ca nu știi câți bani „curați” câștigi pe luna.
9º. Pentru ca nu vei avea vacanta. Daca te duci in vacanta, nu câștigi nimic, pentru ca nu muncești si nu obții beneficii.
10º. Pentru ca nu exista ajutoare reale pentru autonomi.
Si acum sa va explic de ce trebuie să câștigați măcar 1400 euro pe luna ca autonom:
Sa luam un exemplu: Ești FONTANERO si câștigi cam 1.400 € pe luna, din aceasta suma trebuie sa scazi minim 250€, care este plata la Seguridad Social. Apoi, din ăștia 1.400 €  - 15%, adică 210€, trebuie sa plătești la stat, apoi sa zicem ca plătești vreo 60€ pe luna la o GESTORIE. In concluzie, câștigând 1.400 € - 250€-210 € - 60€, iți rămân 880€ „curați” din care mai trebuie sa scazi cheltuielile de benzina, material, mâncare, hotel, etc. Așa ca pana la urma iți rămân vreo 700€ pe luna, așa ca zic eu: „ca sa câștig 700 euro pe luna, muncind ca un sclav toata luna cate 10 ore pe zi si cu stresul de a nu ști daca mâine am de munca sau daca voi putea sa îmi plătesc ipoteca?” are rost sa fii autonom?

Comentarii

  1. Buna ziua tuturor celor de pe acest site care vad acest post, sunt aici sa vorbesc despre cum am primit imprumutul meu fara prea mult stres. Am primit un împrumut de 50.000 de dolari din Global Loan Access la o rată de 2%, dacă ați căutat să obțineți un împrumut și ați descoperit că este dificil accesul la Global Loan Access este soluția dumneavoastră. Contactați-i astăzi pentru a obține împrumutul la (globalloanaccess@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu merita daca ai 1400 pe luna🤣
    Clar

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum se obtine modelul nou de certificat de nastere/casatorie?

In ultimul timp ma tot intreaba cititorii blogului de cum se poate obtine modelul nou de certificat de nastere si/sau casatorie din Romania. Sunt 3 variante: 1. Sa mergi PERSONAL la starea civila unde te-ai nascut sau te-ai casatorit. 2. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un consulat al Romaniei in Spania prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau. 3. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un Notariat spaniol, pe care pui apostila de la Haga la Colegio de los notarios al Provinciei unde ai facut imputernicirea, apoi trebuie tradusa de un traducator autorizat al Ministerului de Justitie din Romania si legalizata de un notar din Romania, prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau. Cum se intampla in multe cazuri, nu ai cui sa ii trimiti imputernicirea pentru ca nu ai nici un familiar in tara, in localitatea in care te.ai nascut (ca poate esti dintr-un sat uitat de lume) si nu stii c

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier). Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul. Se cere de diferite forme: - Personal  - Prin poştă  - Pe internet Se plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia. PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL 1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol.  Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia. Albacete Asturias Barcelona Burgos Cáceres Cantabria Ceuta Granada Islas Baleares La Coruña La Rioja Las Palmas Madrid Málaga Melilla Murcia Navarra Santa Cruz de Tenerife Sevilla Vale

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt  Actele necesare  pentru reînnoirea acestuia şi completaţi  formularul  ( În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână). ) Întrebare:  În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns:  În   conformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modi