Daca ești pe punctul de a pierde casa pentru ca nu ai plătit ipoteca sau cunoști pe cineva in aceasta situație EXISTA o soluție legala pentru asta: inchirieaza apartamentul tău unui familiar care nu apare pe ipoteca pentru un preț simbolic de 1 euro sau 5 euro pe o durata de 100 de ani si înregistrează contractul de închiriere la REGISTRUL PROPRIETATII.
Banca ramane cu casa, dar nu poate sa-l scoată pe chiriaș din casa datorita acestui contract si acesta va plăti doar suma aceea simbolica de pe contract pe luna.
Este o varianta legala, pana când băncile o sa schimbe legislația dar este cea mai buna soluție pentru sechestru asupra locuințelor.
Spune si altora acest lucru, cu cat afla mai multa lume cu atât mai efectiv va fi.
Mai exista si o alta varianta in cazul in care banca intentează un proces pentru contract de închiriere fraudulent. Durează mai mult , dar la sfârșit banca câștiga. De aceea a doua varianta presupune o schimbare de locuința cu un alt ipotecat.
Pentru ca totul sa meargă cum trebuie, doi ipotecați , de comun acord schimba de apartament pe aceeasi suma de chirie.
Daca citiți cu atenție contractul ipotecii, veti vedea ca, in general, exista o clauza care da dreptul băncii de a reclama toata suma ipotecii daca se închiriază, dar încercarea moarte n-are...cel puțin mai trageți de timp si aveți acoperiș deasupra capului pana când se mai rezolva situația financiara a familiei.
Pentru ca banca sa nu poată demonstra niciodată ca chiria este fictiva, trebuie sa plătiți "real" chiria cuiva si in apartamentul dvs. sa stea cu chirie cineva in mod legal.
In acest caz cauți pe cineva in aceeasi situație ca si tine si faceți schimb de case. Tu transferi 300 euro in fiecare luna si el ție 300 euro in contul tău. In acest fel, daca banca merge la proces, pentru a contesta contractul de închiriere, trebuie sa aducă probe : ca nu locuiește nimeni acolo, ca nu se plătește chirie, ca e doar un acord intre parți ca sa nu plătească ipoteca.
Dar daca tu ai proba transferurilor sau depunerilor cash cu mențiunea CHIRIE si suma , banca trebuie sa aștepte pana când se termina valabilitatea contractului de închiriere. Așa ca , ca sa blindați contractul de inchiriere, faceți-l cat mai credibil si real posibil.
sursa: casarumanadeandaluci a
Comentarii
Trimiteți un comentariu