Treceți la conținutul principal

Daca esti pe punctul de a pierde casa pentru ca nu mai poti plati ipoteca


Daca ești  pe punctul de a pierde casa  pentru ca nu ai plătit ipoteca sau cunoști pe cineva in aceasta situație EXISTA  o soluție legala pentru asta: inchirieaza apartamentul tău unui familiar care nu apare pe ipoteca  pentru un preț simbolic de 1 euro sau 5 euro pe o durata de 100 de ani si înregistrează contractul de închiriere la REGISTRUL PROPRIETATII. 

Banca ramane cu casa, dar nu poate sa-l scoată pe chiriaș din casa datorita acestui contract si acesta va plăti doar suma aceea simbolica de pe contract pe luna.
Este o varianta legala, pana când băncile o sa schimbe legislația  dar este cea mai buna soluție pentru sechestru  asupra locuințelor.

Spune si altora acest lucru, cu cat afla mai multa lume cu atât mai efectiv va fi.

Mai exista si o alta varianta in cazul in care banca  intentează un proces pentru contract de închiriere fraudulent. Durează mai mult , dar la sfârșit banca câștiga. De aceea a doua varianta presupune o schimbare de locuința cu un alt ipotecat.
Pentru ca totul sa meargă cum trebuie, doi ipotecați , de comun acord schimba de apartament pe aceeasi suma de chirie.
Daca citiți cu atenție contractul ipotecii, veti vedea ca, in general, exista o clauza care da dreptul băncii de a  reclama toata suma ipotecii daca se închiriază, dar încercarea moarte n-are...cel puțin mai trageți de timp si aveți acoperiș deasupra capului pana când se mai rezolva situația financiara a familiei.

Pentru ca banca sa nu poată demonstra niciodată ca chiria este fictiva, trebuie sa plătiți "real" chiria cuiva si  in apartamentul dvs. sa stea cu chirie cineva in mod legal. 
In acest caz cauți pe cineva in aceeasi situație ca si tine si faceți schimb de case. Tu  transferi 300 euro in fiecare luna si el ție 300 euro in contul tău. In acest fel, daca banca merge la proces, pentru a contesta contractul de închiriere, trebuie sa aducă probe : ca nu locuiește nimeni acolo, ca nu se plătește chirie, ca e doar un acord intre parți ca sa nu plătească ipoteca.
Dar daca tu ai proba transferurilor sau  depunerilor  cash cu mențiunea CHIRIE  si suma , banca trebuie sa aștepte pana când se termina valabilitatea contractului de închiriere. Așa ca , ca sa blindați contractul de inchiriere, faceți-l cat mai credibil si real posibil.sursa: casarumanadeandalucia

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum se obtine modelul nou de certificat de nastere/casatorie?

In ultimul timp ma tot intreaba cititorii blogului de cum se poate obtine modelul nou de certificat de nastere si/sau casatorie din Romania.
Sunt 3 variante:
1. Sa mergi PERSONAL la starea civila unde te-ai nascut sau te-ai casatorit.
2. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un consulat al Romaniei in Spania prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau.
3. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un Notariat spaniol, pe care pui apostila de la Haga la Colegio de los notarios al Provinciei unde ai facut imputernicirea, apoi trebuie tradusa de un traducator autorizat al Ministerului de Justitie din Romania si legalizata de un notar din Romania, prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau.

Cum se intampla in multe cazuri, nu ai cui sa ii trimiti imputernicirea pentru ca nu ai nici un familiar in tara, in localitatea in care te.ai nascut (ca poate esti dintr-un sat uitat de lume) si nu stii ce sa fa…