Treceți la conținutul principal

Tarile cu cele mai multe joburi vacante pentru romani



Traducción e Interpretación



Daca iti cauti un loc de munca in strainatate, este util sa te interesezi de rata somajului din acea tara, de conditiile de munca si, bineinteles, de ofertele existente pe piata pentru cei veniti de peste granite. Spre exemplu, Spania sau Italia, state cu comunitati puternice de romani, au in prezent o rata crescuta a somajului si cu greu mai fac angajari, mai ales in randul imigrantilor.

Potrivit ultimului sondaj Myjob, Ai vrea sa pleci la munca in strainatate?, 85% dintre cei aproape 5000 de respondenti au raspuns afirmativ:

41% ar opta pentru o astfel de cariera daca ar gasi un job pentru calificarea lor;
25% dintre respondenti spun ca motivatia consta in salarii mai mari si conditii mai bune;
19% ar pleca si si-ar lua si sotul/sotia

12% dintre respondenti ar ramane in tara pentru familie si deoarece considera ca tara merge intr-o directie buna.

Pentru cei care doresc sa isi gaseasca locuri de munca in strainatate, topul tarilor cu cele mai multe oferte arata astfel:

Grecia – 82 oferte
Marea Britanie – 64 joburi
Cipru – 49 joburi
Germania – 38 locuri de munca
Franta – 24 locuri de munca

Locurile de munca sunt in mare parte sezoniere in Grecia, si Cipru, pentru medici (Marea Britanie) sau medici si muncitori calificati (Franta). In topul tarilor cu oferte de munca listate pe Myjob, cele care mai impun restrictii la intrarea pe piata muncii sunt Marea Britanie, Germania si Franta.

In Franta ai nevoie de o autorizatie de munca, dar este liber accesul pentru 150 de profesii, in sectoare precum comert, agricultura, constructii, electronica, transporturi, turism, cercetare, informatica, servicii casnice si sanatate, sistem bancar si al asigurarilor etc.

Poti avea acces liber la locurile de munca din Germania doar pe baza acordurilor bilaterale. Cele trei intelegeri existente intre Romania si Germania se refera la lucratori sezonieri si ajutor casnic, lucratori oaspeti si lucratori detasati pe baza contractelor de prestari servicii.




Traducción e Interpretación

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se obtine modelul nou de certificat de nastere/casatorie?

In ultimul timp ma tot intreaba cititorii blogului de cum se poate obtine modelul nou de certificat de nastere si/sau casatorie din Romania. Sunt 3 variante: 1. Sa mergi PERSONAL la starea civila unde te-ai nascut sau te-ai casatorit. 2. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un consulat al Romaniei in Spania prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau. 3. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un Notariat spaniol, pe care pui apostila de la Haga la Colegio de los notarios al Provinciei unde ai facut imputernicirea, apoi trebuie tradusa de un traducator autorizat al Ministerului de Justitie din Romania si legalizata de un notar din Romania, prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau. Cum se intampla in multe cazuri, nu ai cui sa ii trimiti imputernicirea pentru ca nu ai nici un familiar in tara, in localitatea in care te.ai nascut (ca poate esti dintr-un sat uitat de lume) si nu stii c

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier). Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul. Se cere de diferite forme: - Personal  - Prin poştă  - Pe internet Se plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia. PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL 1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol.  Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia. Albacete Asturias Barcelona Burgos Cáceres Cantabria Ceuta Granada Islas Baleares La Coruña La Rioja Las Palmas Madrid Málaga Melilla Murcia Navarra Santa Cruz de Tenerife Sevilla Vale

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt  Actele necesare  pentru reînnoirea acestuia şi completaţi  formularul  ( În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână). ) Întrebare:  În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns:  În   conformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modi