Treceți la conținutul principal

România a instalat un sistem online de monitorizare de la Bucureşti a 11 puncte vamale la frontierele cu Serbia, Ucraina şi R.Moldova


România a instalat recent un sistem online de monitorizare de la Bucureşti a 11 puncte vamale la frontierele cu Serbia, Republica Moldova şi Ucraina, mecanism care elimină posibilitatea manifestării actelor de corupţie la frontieră, a declarat joi directorul general pentru comunicare în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Doris Mircea.
"Monitorizarea cazurilor de potenţială corupţie în cazul autorităţilor care gestionează frontiera este foarte strictă, iar rezultatele obţinute sunt confirmate şi de misiunile de evaluare ale Comisiei Europene. România a instalat recent un sistem online de monitorizare de la Bucureşti a 11 puncte vamale la frontierele cu Serbia, Republica Moldova şi Ucraina. Acest sistem elimină posibilitatea manifestării actelor de corupţie la frontieră. O foarte bună pregătire profesională a personalului implicat în aplicarea aquis-ului Schengen este făcută, de asemenea, la cele mai bune standarde, acest aspect a fost confirmat şi de misiunile de evaluare", a spus Doris Mircea.
Ea a infirmat ipotezele potrivit cărora frontiera dintre România şi Republica Moldova nu ar fi securizată la cele mai înalte standarde prevăzute de acquis-ul Schengen. "Misiunile de evaluare ale frontierei terestre, inclusiv a celei dintre România şi Republica Moldova, derulate până în prezent, au fost finalizate cu rezultate pozitive. Astfel, ultimul raport al misiunii de evaluare a frontierei terestre din perioada 15-17 noiembrie 2010 a arătat că România îndeplineşte standardele Schengen pentru securizarea frontierei, atât în cea ce priveşte pregătirea personalului, cât şi infrastructura necesară", a explicat Doris Mircea.
Oficialul MAE a arătat că aceleaşi rezultate pozitive au fost înregistrate şi în cazul frontierelor maritime şi aeriene, fapt confirmat de evaluările, pe baza monitorizării în teren, a experţilor. "România a securizat deja, de facto, la standarde Schengen, frontiera externă a UE. De altfel, România implementează un sistem tehnic de ultimă generaţie de supraveghere a frontierei terestre cu sprijinul tehnologiei furnizate de compania franco-germană EADS", a menţionat directorul de comunicare din MAE.
Totodată, a reiterat faptul că recent a fost semnat la Bucureşti Tratatul dintre România şi Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontiere, document care are rolul de a stabili "un regim juridic modern" al frontierei comune.
În context, oficialul MAE a subliniat că efectele aplicării standardelor Schengen sunt cuantificabile prin rezultatele înregistrate în ultimele luni în combaterea migraţiei ilegale, destructurarea de reţele de trafic ilegal şi în capturile de bunuri de contrabandă.
"România participă în mod activ şi constant la operaţiuni privind combaterea migraţiei ilegale la frontiere ale UE. Autorităţile române sunt în contact permanent cu colegii din Bulgaria şi Grecia pentru a asigura, împreună, o securizare eficientă a frontierelor externe. De asemenea, sunt implicate deja activ în operaţiunile conduse de agenţia FRONTEX, inclusiv în cele desfăşurate la graniţa Greciei cu Turcia", a menţionat Doris Mircea.
Sursa: Agenţia Naţională de Presă  AGERPRESS  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier).
Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul.
Se cere de diferite forme:- Personal - Prin poştă - Pe internetSe plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia.PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL
1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol. Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia.

AlbaceteAsturiasBarcelonaBurgosCáceresCantabriaCeutaGranadaIslas BalearesLa CoruñaLa RiojaLas Palmas

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…