Treceți la conținutul principal

Cordoba: Doi români, prinşi furând dintr-un autoturism

Doi tineri de naţionalitate română au fost arestaţi la câteva minute după ce au comis un furt dintr-un autoturism parcat în zona El Arenal, din localitate.

Agenţii Corpului Naţional de Poliţie de la Comisariatul Provincial din Cordoba au arestat doi indivizi, I.P.A., de 20 de ani, respectiv F.P., de 23 de ani, ambii de naţionalitate română, cu domiciliul în Ecija (Sevilla), pentru furt calificat, scrie Cordoba Informacion.

Faptele s-au petrecut pe 26 noiembrie, la ora 4.45 dimineaţa, când poliţiştii au primit un apel la numărul de urgenţe 091, prin care erau anunţaţi că doi bărbaţi au spart o maşină în zona El Arenal din localitate, furând mai multe bunuri. Agenţilor li s-au furnizat şi semnalmentele fizice ale celor doi hoţi, astfel încât descrierea bărbaţilor a fost adusă la cunoştinţa tuturor patrulelor din zonă.

Un echipaj al Poliţiei, aflat în patrulă în cartierul respectiv, a observat o maşină în care se aflau doi bărbaţi cu semnalmentele primite prin staţie. Poliţiştii au oprit autoturismul şi le-au cerut ocupanţilor acestora să se legitimeze, trecând apoi la percheziţia maşinii. În portbagaj, agenţii au găsit obiectele furate din automobilul spart mai devreme, motiv pentru care cei doi au fost arestaţi pe loc.

Niciunul din cei doi tineri nu avea antecedente penale şi nu mai fusese arestat niciodată pe teritoriul Spaniei. Cei doi au fost puşi la dispoziţia judecătorilor.

Sursa: adevarul.es

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…

10 motive sa nu te faci autonom in Spania

Cum vad ca multa lume caută informații despre cum sa fii autonom in Spania, am sa va dau 10 motive importante împotriva acestei alegeri, si ca sa știți ca sa fii AUTONOM este un coșmar zilnic, daca nu facturezi mult in fiecare luna, măcar 1400 euro pe luna. La sfârșit o sa va explic de ce am menționat suma aceasta.
10 motive sa nu te faci AUTONOM in Spania
Ca sa nu plătești 250€ pe luna minim, ceea ce reprezintă valoarea plătita ca autonom la Seguridad Social. Daca ești autonom, sub 30 de ani, plătești doar 180 de euro pe luna, daca soliciți acest lucru. 2º. Pentru ca  sa nu iți ia 15%  din beneficii drept IRPF. Daca ești autonom, cu vârsta sub 30 de ani, poți sa soliciți plata a 7% , primii 3 ani. 3º. Pentru a nu plăti intre 40 si 100 pe luna unei firme de consultanta care sa se ocupe de toata birocrația. Daca încerci sa te descurci tu singur, probabil o sa greșești pe undeva si o sa plătești pana la urma vreo amenda. 4º. Pentru ca , deși vei angaja o firma de consultanta, tot va treb…