Treceți la conținutul principal

CONSULATE ITINERANTE

Consulat itinerant in Mallorca

In continuarea activitatilor din cadrul programului "Consulatul itinerant", Consulatul General al Romaniei la Barcelona organizeaza o noua deplasare in Mallorca pentru prestarea de servicii consulare, dupa cum urmeaza:

- 03.12.2010 - intre orele 11:00-18:00.

- 04.12.2010 - intre orele 10:00-12:00.

Activitatea consulara se va desfasura in „Cladirea Emigrantilor" (C/Eusebio Estada num. 48, Palma).

Cetatenii romani interesati trebuie sa solicite o programare prealabila prin email la adresa consuladogeneralenbarcelo@telefonica.net sau prin fax la numarul 93 434 11 09.

Sugeram persoanelor care vor solicita servicii/documente consulare sa se prezinte cu documentele de identitate/calatorie si/sau stare civila atat in original, cat si in fotocopie.

NOTA: Solicitarile de pasapoarte/titluri de calatorie se depun numai la Sediul Consulatului General al Romaniei la Barcelona (C/Alcoi nr.22, Barcelona).


Servicii consulare itinerante in Murcia si Granada

În continuarea activitatilor din cadrul programului "Consulatul itinerant", Consulatul General al României la Sevilla organizează servicii consulare itinerante în provinciile Murcia şi Granada, dupa cum urmeaza:

- în data de 18.11.2010, în Murcia, la sediul Consulatului Onorific al României la Murcia, între orele 10:00 – 16:00, la adresa Edificio Paraninfo, Avenida de los Rectores, nr. 3, Murcia (pentru mai multe informaţii datele de contact ale oficiului consular onorific sunt: telefon 968.879.567, fax: 968.879.568, email: consuladomurcia@xplorasolutions.com )

- în data de 20.11.2010, în Motril (provincia Granada), între orele 10.30 la 16.00, la adresa Centrului Intercultural Motril situat în str. Galicia, Edificiul Versalles, Bajo 1, Motril, 18600.

Recomandăm tuturor cetăţenilor români care vor solicita servicii/documente consulare să se prezinte cu documentele de identitate/călătorie şi/sau stare civilă atât în original, cât şi în fotocopie.

FOARTE IMPORTANT: Solicitarile de documente de călătorie (pasapoarte) sau de identitate se depun EXCLUSIV la sediul Consulatului General al României la Sevilla (calle Nicaragua, nr. 18, Sevilla).Consulat itinerant in Cuenca

In cadrul programului “consulatul itinerant”, in ziua de 11 decembrie 2010, o echipa a Sectiei Consulare a Ambasadei Romaniei la Madrid se va deplasa in Cuenca pentru a oferi asistenta si servicii consulare cetatenilor romani din zona respectiva.

Vor fi efectuate urmatoarele servicii consulare :

inscrieri certificate de nastere/certificate de casatorie
autentificari procuri / declaratii
inscriptii consulare / adeverinte;
preluarea de cereri verificari permise auto.
preluare programari pasapoarte/titluri de calatorie (primirea cererilor de documente de calatorie are loc numai la sediul consulatului).
Echipa se va afla la dispozitia cetatenilor romani intre orele 10.30-19.30, la sediul Asociaţiei Hispano-Române “Hisparucuena” din Calle Pedro Almodovar s/n (langa Centrul Comercial Al Campo), Cuenca.

Accesul este pe baza de programare prealabila obtinuta pe mail (secretariado@consuladoderumania.e.telefonica.net) sau fax (nr. 914165025) la Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei la Madrid.
sursa: Ambasada Romaniei Madrid

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SE SCHIMBĂ BULETINELE DE IDENTITATE!

De la 1 iulie ne vor fi eliberate cărţi de identitate după model european. Mai mult, cine doreşte poate opta pentru cărţi de identitate electronice. Aşa au anunţat autorităţile care susţin că noile buletine vor conţine inclusiv amprentele titularului, scrie adevărul.ro. Specialiştii din cadrul Ministerului de Interne asigură că buletinul electronic nu va fi impus. „Cine nu doreşte carte de identitate electronică poate opta pentru una normală, care va fi asemănătoare cu cea electronică, dar nu va conţine cipul şi amprentele deţinătorului“, a explicat Laura Cusa, şeful serviciului juridic din Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor. Potrivit acesteia, implementarea noilor buletine se va face în mod treptat, în termen de maximum 6 luni de la data emiterii primei cărţi electronice de identitate. Carte de identitate tip smart card Atât cartea de identitate, cât şi cartea electronică de identitate vor avea dimensiunile de 85,6×54,0 mm (format ID-1 – adică aproximativ cât un permis de conducere)…

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt Actele necesare pentru reînnoirea acestuia şi completaţi formularul (În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână).) Întrebare: În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns: Înconformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modificările şi co…

10 motive sa nu te faci autonom in Spania

Cum vad ca multa lume caută informații despre cum sa fii autonom in Spania, am sa va dau 10 motive importante împotriva acestei alegeri, si ca sa știți ca sa fii AUTONOM este un coșmar zilnic, daca nu facturezi mult in fiecare luna, măcar 1400 euro pe luna. La sfârșit o sa va explic de ce am menționat suma aceasta.
10 motive sa nu te faci AUTONOM in Spania
Ca sa nu plătești 250€ pe luna minim, ceea ce reprezintă valoarea plătita ca autonom la Seguridad Social. Daca ești autonom, sub 30 de ani, plătești doar 180 de euro pe luna, daca soliciți acest lucru. 2º. Pentru ca  sa nu iți ia 15%  din beneficii drept IRPF. Daca ești autonom, cu vârsta sub 30 de ani, poți sa soliciți plata a 7% , primii 3 ani. 3º. Pentru a nu plăti intre 40 si 100 pe luna unei firme de consultanta care sa se ocupe de toata birocrația. Daca încerci sa te descurci tu singur, probabil o sa greșești pe undeva si o sa plătești pana la urma vreo amenda. 4º. Pentru ca , deși vei angaja o firma de consultanta, tot va treb…