Treceți la conținutul principal

România a primit Globul Albastru pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

România a primit Globul Albastru pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (est) în cadrul celei de-a X-a reuniuni a Conferinţei Părţilor la Convenţia privind Diversitatea Biologică din Japonia, decernat pentru cele mai bune practici de management a zonelor umede, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Cea de-a X-a reuniune a Conferinţei Părţilor la Convenţia privind Diversitatea Biologică (CBD COP10) se desfăşoară în perioada 18-29 octombrie, în Japonia. La această reuniune participă 193 de state, organizaţii internaţionale, instituţii şi ONG-uri care activează în domeniul protecţiei naturii.

Cu ocazia acestei reuniuni, în cadrul Centrului de Congrese din Nagoya, Chris Rostron, preşedintele Reţelei Mondiale a Zonelor Umede, a decernat premiile Globul Albastru, pentru cele mai bune practici de management a zonelor umede, Globul Verde - pentru cele mai bune activităţi de reconstrucţie ecologică şi Globul Gri, pentru zonele umede ameninţate de poluare, în care nu se efectuează suficiente activităţi de protecţie şi conservare a biodiversităţii.

Selecţia s-a desfăşurat în perioada iulie-septembrie 2010, iar votarea s-a efectuat online pe website. Aproximativ 500 de ONG-uri şi-au exprimat opţiunea pentru 133 de zone umede, fiind luate în considerare eforturile depuse pentru protecţia biodiversităţii ariilor naturale protejate, îmbunătăţirea managementului acestora, efectele pozitive ale ecoturismului şi implicarea comunităţilor locale în dezvoltarea durabilă a zonelor.

Ca urmare a acestei selecţii, delegaţia României a primit Globul Albastru pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, fiind remarcate eforturile de protecţie şi conservare a acestui sit Ramsar care face parte din Patrimoniul Mondial Cultural.

Reţeaua Mondială a Zonelor Umede (World Wetland Network), înfiinţată în anul 2008, este o reţea de susţinere a ONG-urilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul ariilor naturale protejate.

[Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES ]

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se obtine modelul nou de certificat de nastere/casatorie?

In ultimul timp ma tot intreaba cititorii blogului de cum se poate obtine modelul nou de certificat de nastere si/sau casatorie din Romania. Sunt 3 variante: 1. Sa mergi PERSONAL la starea civila unde te-ai nascut sau te-ai casatorit. 2. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un consulat al Romaniei in Spania prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau. 3. Cu IMPUTERNICIRE NOTARIALA SPECIALA obtinuta la un Notariat spaniol, pe care pui apostila de la Haga la Colegio de los notarios al Provinciei unde ai facut imputernicirea, apoi trebuie tradusa de un traducator autorizat al Ministerului de Justitie din Romania si legalizata de un notar din Romania, prin care o alta persoana poate realiza toate formalitatile necesare in locul tau. Cum se intampla in multe cazuri, nu ai cui sa ii trimiti imputernicirea pentru ca nu ai nici un familiar in tara, in localitatea in care te.ai nascut (ca poate esti dintr-un sat uitat de lume) si nu stii c

Cum sa ceri Cazierul in Spania? ACTUALIZARE SEPTIEMBRIE 2018

Datorită unei întrebări adresate blogului azi vă voi explica cum se cere un certificat de antecedente penale în Spania (cazier). Unde se solicita personal? Cine îl poate solicita? Cum se cere un cazier? Orice persoană fizică majoră poate solicita cazierul. Se cere de diferite forme: - Personal  - Prin poştă  - Pe internet Se plăteşte o taxă pentru cazier Modelul 790 ce se poate descărca şi aici sau puteţi cere un formular la Gerencia Teritorial del Ministero de Justicia. PAŞII NECESARI PENTRU A SOLICITA CAZIERUL SPANIOL PERSONAL 1. - Cetăţeanul se prezintă la Gerencias Territoriales del Ministerio de Justicia în provincia unde este rezident dar un e neapărat – poate merge la orice birou de pe teritoriul spaniol.  Mai jos găsiţi adresele acestor birouri după provincia. Albacete Asturias Barcelona Burgos Cáceres Cantabria Ceuta Granada Islas Baleares La Coruña La Rioja Las Palmas Madrid Málaga Melilla Murcia Navarra Santa Cruz de Tenerife Sevilla Vale

Buletinul de identitate expirat

Datorită unor întrebări pe care le-am primit în ultimele zile în legătură cu Cartea de identitate expirată am să fac câteva precizări: Dacă ai buletinul expirat şi eşti în Spania - i-aţi bilet de România înainte să expire. (sfatul meu:)) Aflaţi din timp care sunt  Actele necesare  pentru reînnoirea acestuia şi completaţi  formularul  ( În eventualitatea descărcării de pe internet, formularul de cerere va fi tipărit în format A4, iar cele două pagini trebuie să se regăsească pe aceeaşi foaie (faţă-verso). Cererile pot fi completate olograf sau prin alte sisteme de tehnoredactare, cu excepţia rubricii destinată semnăturii, care trebuie completată numai olograf (de mână). ) Întrebare:  În cât timp se poate solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate, ca urmare a expirării celei deţinute anterior? Răspuns:  În   conformitate cu prevederile art.18 alin. (3) al Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenta, domiciliu, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor romani, cu modi